miércoles, 13 de febrero de 2013

La Guerra Civil en Algemesí. La Gestora Municipal y el Consell Municipal, 1936 - 1937

 
 
 
 
 
Gestora municipal del Frente Popular en Algemesí. Entre el 28 de febrero y el 20 de noviembre de 1936.
 
 
 
 
Consell municipal de Algemesí. Entre el 20 de noviembre de 1936 y el 16 de junio de 1937.
 
 
 
 
 
 
   Estas listas se publicaron en el librito titulado Recuperació de la Memòria Històrica, editado por el Ayuntamiento de Algemesí en 2006 con motivo del aniversario de la Guerra Civil. Hubo además una exposición en el Museo del Convent, conferencia, etc.
   Las hemos incluido aquí, ya que en la entrada anterior se trataba de la quema de iglesias e imágenes y para añadir algunos nombres al contexto histórico de la Guerra Civil en Algemesí.
   También esto forma parte de nuestra Memoria Histórica.
 
 
 
 
   Añadir que, como explica en su artículo del mismo librito el cronista de Algemesí D. Francisco J Llàcer "Ja el 25 (de julio) cremaren l'esglesia del Convent de Sant Vicent Ferrer i per la nit la Comissió Gestora presidida per Salvador Blasco, que actuava des de el 28 de Febrer del 36, fon substituïda per un Comité de Defensa del Poble que ordenà la requisa de escopetes, l'organització de controls i barricades en totes les eixides del poble i de la execucció de les sentències d'elements destacats de la dreta, sense arribar al crim. L'1 d'Agost es nomenà el Comité de Salut Pública i a partir d'ara comencen els assassinats, les detencions arbitraries, les apropiacions de cases, locals i mitjans de transport, els incendis d'esglesies i destrucció d'imatges, i fins i tot l'arreplega a domicili de quadres i estampes religioses".
  
 
 
 
 
(En construcción)
(continuará)

 

No hay comentarios: